ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Ο Κίσσαβος βρίσκεται στη Θεσσαλία, στα βορειοανατολικά του νομού Λάρισας και νότια των Τεμπών και του ποταμού Πηνειού. Βρίσκεται απέναντι απ` τον Όλυμπο απ` τον οποίο χωρίζεται με την κοιλάδα των Τεμπών. Η  ψηλότερη κορυφή του είναι ο Προφήτης Ηλίας με υψόμετρο 1978μ.
Ο Κίσσαβος είναι ένα βουνό με δυο όψεις την άγονη και βραχώδη βορειοδυτική πλευρά, σε αντίθεση με τη νότια και την ανατολική πλευρά του είναι κατάφυτη από δάση και πυκνή βλάστηση. Σε γενικές γραμμές είναι ένα βουνό φιλικό που προσφέρεται για εξερεύνηση. Στις περισσότερες πλευρές του και κυρίως στις ανατολικές υπάρχουν χαράδρες και φαράγγια, τα οποία διασχίζουν ρυάκια σχηματίζοντας  καταρράκτες και μικρές λιμνούλες. Οι χαράδρες του Kισσάβου είναι εντυπωσιακές με το φαράγγι της Καλυψούς να πρωτοστατεί ανάμεσά τους.
Το οδικό δίκτυο του βουνού είναι εκτεταμένο και βατό σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να απολαύσουν κάθε γωνιά του. Όσοι περιηγηθούν στις ανατολικές κορυφές του Κισσάβου θα μπορέσουν επιπλέον να θαυμάσουν την υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, καθώς οι επισκέπτες εκτός απ` το μαγευτικό τοπίο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη συμμετοχή σε κάθε είδους δραστηριότητες.
 Συναχόβρυση – Τράπεζος – Κορυφή – Κάναλλος

Μονοπάτι- Δάσος - Αλπικό τοπίο
Κατηγορία : Ορειβατική
Διάρκεια : 4 ώρες Περισσότερα →

Κάναλλος – Χαλκιά – Περιστεριές - Πλάκες – Σπηλιά

Μονοπάτι - Αλπικό τοπίο
Κατηγορία : Ορειβατική
Διάρκεια : 3 ώρες

Περισσότερα →

Σοκάκι – Πλάκα – Κόκκινος Βράχος – Ζωνάρια – Παππού Βρύση

Ελεύθερη ανάβαση – Μονοπάτι - Αραιό Δάσος- Σπήλαια - Πετρώδες τοπίο  
Κατηγορία : Ορειβατική
Διάρκεια : 4 ώρες

Περισσότερα →

Συναχόβρυση – Όρκανα – Σπάθες – Άγιος Παντελεήμονας – Σπηλιά

Μονοπάτι , Καλντερίμι. Δάσος – περιβόλια
Κατηγορία : Ορειβατική – Πεζοπορική
Διάρκεια : 5 ώρες

Περισσότερα →

Σελίδες: 1 2